Panko-panerad torsk

2 Portioner

Ingredienser

  • 100 g Panko

  • 250 g Torsk

  • 1 st Ägg

  • 2 dl Vetemjöl

Hur man gör

  1. Ta fram 3 skålar. Häll 2 dl Vetemjöl i den första, knäck 1 st Ägg i den andra och häll 100 g Panko i den tredje skålen. Salta, och häll gärna i lite chili-pulver i mjöl och panko. Vispa upp ägget med en gaffel.

  2. Skär 250 g Torsk i stora bitar.

  3. Doppa torsk-bitarna i mjöl -> ägg -> panko. Se till att rejält med panko fastnar på varje bit.

  4. Värm rikligt med matolja i en stor stekpanna. Stek sedan torskbitarna på hög värme tills de är gyllene, stek av dom på medelhög värme. Försök få stekyta på alla sidorna för bästa krispighet!

  5. Ställ in i ugnen på ~90 °C för att hålla värmen fram till servering.

© Tomas Vidhall 2025