Panko-panerad torsk
2 Portioner
Ingredienser
100 g Panko
250 g Torsk
1 st Ägg
2 dl Vetemjöl
Hur man gör
Ta fram 3 skålar. Häll 2 dl Vetemjöl i den första, knäck 1 st Ägg i den andra och häll 100 g Panko i den tredje skålen. Salta, och häll gärna i lite chili-pulver i mjöl och panko. Vispa upp ägget med en gaffel.
Skär 250 g Torsk i stora bitar.
Doppa torsk-bitarna i mjöl -> ägg -> panko. Se till att rejält med panko fastnar på varje bit.
Värm rikligt med matolja i en stor stekpanna. Stek sedan torskbitarna på hög värme tills de är gyllene, stek av dom på medelhög värme. Försök få stekyta på alla sidorna för bästa krispighet!
Ställ in i ugnen på ~90 °C för att hålla värmen fram till servering.
