Snabbpicklad rödlök

1 Sats

Ingredienser

  • 1 st Rödlök

  • 3 dl Vatten

  • 2 dl Strösocker

  • 1 dl Ättika (12%)

Hur man gör

  1. Skala och dela 1 st Rödlök på hälften. Skär den sedan på längden så att du får långa bitar (du kan såklart skära i mindre bitar om du hellre vill ha det).

  2. Lägg rödlöken i en burk (gärna glas) du kan ha i kylen som rymmer åtminstone 4 dl vätska.

  3. Blanda 3 dl Vatten, 2 dl Strösocker och 1 dl Ättika (12%) i en kastrull. Värm på så att det börjar koka och ta sedan från värmen. Du har nu gjort en 1-2-3-lag (namnet kommer från 1 del ättika, 2 delar socker och 3 delar vatten).

  4. Häll 1-2-3-lagen över rödlöken och låt svalna. Blanda gärna runt då och då.

  5. Kan förvaras i kylskåp i flera veckor!

© Tomas Vidhall 2025